Een veranderende omgeving vraagt om flexibele organisaties.

Dit vraagt om ander gedrag van jou en je collega’s:
Meer flexibiliteit
Grote mate van zelfsturing, zelfstandig, in goede samenwerking met netwerken
Proactief en creatief handelen

Dit vraagt om ander gedrag van jou als manager of leidinggevende:
Persoonlijk leiderschap is hierin van wezenlijk belang.

ZichtlijnCoaching kijkt graag met jullie mee om dit voor elkaar te krijgen. Of het nu gaat om een individueel coachingstraject, een teamcoaching of om een training persoonlijk leiderschap: met frisse zichtlijnen toegerust op de toekomst!


MBTI

De MBTI is 's werelds meest gebruikte persoonlijkheidsinstrument. De Myers Briggs Type Indicator (afgekort tot MBTI) is, zoals de naam al zegt, een type indicator.

Binnen de MBTI gaan we uit van aangeboren voorkeuren waarop iemand handelt binnen een 4-tal dimensies. Waar haal je je energie vandaan? Op welk soort informatie vertrouw je het meest? Op basis waarvan neem je je besluiten? Hoe georganiseerd heb je de wereld om je heen het liefst?

Deze aangeboren voorkeuren, en de manier waarop deze voorkeuren binnen je voorkeurstype met elkaar samenwerken, geven je informatie over waar en hoe je het best tot je recht komt. Het helpt je jezelf te plaatsen in een kader. Het kan je helpen zowel jezelf beter te begrijpen, als de ander. Van daaruit geeft het je zicht op en handvaten voor o.a.:

  • je eigen werk- en communicatiestijl;
  • communicatie en samenwerken met anderen;
  • optimaal samenwerken binnen teamverband;
  • omgaan met stress;
  • persoonlijke ontwikkeldoelen vast te stellen (en handvaten hoe hier best aan te werken).

De MBTI is een uitermate geschikt instrument, zowel voor persoonlijke ontwikkeling, als voor teamontwikkeling en teamsamenwerking. Een van 's werelds grootste persoonlijkheidsinstrumenten, zowel in de profit als de non-profit sector.

Er zijn binnen de MBTI geen betere types. Elk type (de MBTI kent 16 persoonlijkheidsprofielen) kent zijn eigen kracht, en zijn eigen valkuilen.


Waarom de MBTI als instrument?

Binnen veel sectoren is behoefte aan een instrument waarmee je in korte tijd inzicht verwerft in jezelf en de ander. Dit vergemakkelijkt de communicatie en geeft concrete handvaten in hoe je de ander mee kunt krijgen in jouw plannen.


Programma Zicht op jezelf en de ander

Voor alle professionals werkzaam in de (jeugd)zorg. (SKJ-punten in aanvraag)

2 dagdelen

Op zoek naar methoden om je zelf (nog) beter te leren kennen en de samenwerking met anderen te versterken?

In dit programma krijg je zicht op je eigen MBTI-profiel en wat het effect hiervan is in je dagelijkse praktijk en je professionele ontwikkeling. Je krijgt inzicht in de teamrol die op basis van je MBTI-profiel het beste bij je past. Je krijgt inzicht in de diversiteit in voorkeurstypes en begrijpt meer van de verschillende behoeften in samenwerken en communicatie. Tot slot krijg je handvatten om de samenwerking met collega's, klanten en hun netwerk en samenwerkingpartners te optimaliseren. Uiteindelijk ben je beter in staat een effectieve samenwerking en communicatie met derden op te bouwen.

Dit programma is ook zeer geschikt om als team in te zetten. Je krijgt als team veel zicht op elkaar en de dynamiek in de samenwerking.

Meer weten over de in-company mogelijkheden als team?

Meer weten wanneer je mee kan doen aan dit programma?